fredag 7. oktober 2011

Hvordan lage rammer på bilder i Photoshop? Del 1

Øke canvas size:
Den enkleste måten å legge til en ramme på er å øke canvas size. Canvas betyr lerret, og ved å øke størrelsen på lerretet øker du størrelsen på dokumentet (men ikke på bildene eller det som ligger i dokumentet).Rammen vil legge seg på utsiden av bildet uten å beskjære bildet.


1. Åpne et bilde.

2. Gå til Image og velg Canvas size.


3. Under New size, øker du bredden og høyden med for eksempel 1 cm. Du legger da til 1 cm til verdiene for bredde og høyde og skriver inn de nye verdiene. Ønsker du en smalere ramme øker du mindre, ønsker du en bredere ramme øker du mer.
4. Under Canvas extention color velger du fargen som rammen skal ha. Du kan enten velge Black, White eller Gray, eller du kan velge Foreground, Background eller Other. Hvis du velger Other kan du definere/velge fargen ved å trykke på den lille firkanten på høyre side (bak feltet hvor du har valgt Other). Velger du Foreground blir rammen den samme fargen som forgrunnsfargen. Velger du Background blir rammen den samme fargen som bakrunnsfargen.Du kan endre på forgrunn- og bakgrunnsfarge ved å klikke oppå feltene for forgrunns- og bakgrunnsfarge i verktøypaletten.

5. Trykk ok når du har valgt nye verdier for bredde og høyde og farge for rammen.6. Du skal nå har fått en ramme rundt bildet ditt i den fargen og bredden du har valgt. Bildet beskjæres ikke fordi rammen legges til rundt bildet (størrelsen på dokumentet økes)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar